RAID TRY DIVE

Dykare vid ytan

Få en första inblick i världen under ytran

Har du alltid undrat över hur det känns att vara viktlös och andas under ytan. Häng med på ett RAID TRY DIVE för att få en första inblick i hur det är att dyka. Du kommer att lära dig om de viktigaste reglerna när du dyker och få grundläggande kunskap om dykutrustning för att kunna göra detta dyk på ett säkert och lugnt sätt.

Före du går i vattnet

Provdyken gör vi i små grupper för att det ska kännas tryggt och säkert. Vi går tillsammans igenom grundläggande teori om dykning och utrustning innan det är dags att ta på den.

Övningar & Upplevelse

Provdyket görs antingen i en pool eller för ändamålet lämplig och skyddad dykplats utomhus. Först gör du några övningar tillsammans med instruktören för att sedan få simma omkring och uppleva undervattensvärlden. 

Pool

Att göra provdyket i pool är varmare och vattnet är klarare – vill du gärna testa men känner dig lite osäker är detta att föredra. Provdyken i pool görs under SSDK-Karlshamns klubbtider och du kommer att bli informerad om dykklubben, det utgår inte någon kostnad för provdyket.

Navigering under dyk

Ute

Att dyka ute ger en bättre inblick i hur det är att dyka i Sverige, det finns mer att se om väder och förhållande tillåter det. Här är vi bara en person per instruktör åt gången.

Certifikat

Du kommer att få ett certifikat som bevis på att du genomfört ett provdyk. 

TRY DIVE 
Pool: Ingen avgift
Utomhus: 550 kr

Innan du börjar

-Förkrav

  • 10 år
  • Registrerad för provdyket på RAIDs hemsida – kontakta oss så hjälper vi dig.
 

Hälsa

Din egen hälsa påverkar din och andras säkerhet vid dykning och du kommer därför att få fylla i en hälsodeklaration online. Vid ett ja på någon av frågorna i denna krävs en läkarundersökning för att få genomföra ett TRY DIVE. Läkarundersökningen är giltig i 12 månader

Vad ingår

  • Allt nödvändigt kursmaterial och utrustning

Vad behöver du

  • Badkläder och handduk
  • Vara utvilad och ätit ordentligt

Efter provtillfället

  • Har du en större inblick i hur dykning fungerar och förhoppningsvis har du fått en mersmak av upplevelsen

Dela sidan

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på telegram
Dela på email